Valitsus hakkab läbi vaidlema haigushüvitise maksmise skeemi

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Valitsuse pressikonverents. Rahandusminister Martin Helme ja peaminister Jüri Ratas.
Valitsuse pressikonverents. Rahandusminister Martin Helme ja peaminister Jüri Ratas. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Valitsus arutab eelarvekõneluste käigus ka senise haiguspäevade hüvitamise süsteemi muutmist. Tööandjate Keskliidu juhi Arto Aasa sõnul eelistavad tööandjad süsteemi, kus vähemalt esimene haiguspäev jääb töövõtja kanda. 

Et praegu esimest kolme haiguspäeva töötajatele ei hüvitata, soosib see olukorda, kus soovist sissetulekust mitte kaotada, käiakse haigena tööl. «Me propageerime ühiskonnas selgelt, et kui tunnete ennast halvasti, siis ei tohi tööle minna. Samas seda tehakse ikkagi sellepärast, et kolme esimest haiguspäeva ei hüvitata,» kirjeldas olukorda riigikogu sotsiaalkomisjoni just Tõnis Mölder (Keskerakond) hiljuti Postimehe otsesaates. 

Eriolukorra ajal hüvitas valitsus kahe kuu jooksul ka kolm esimest haiguspäeva. See läks riigile maksma seitse miljonit eurot. «Toona oli üks väga selge eesmärk: et kõik, kes tunnevad mingisugustki sümptomit või viirusnähtu, jääksid koju,» meenutas peaminister Jüri Ratas tänasel valitsuse pressikonverentsil. Samas oli siis selge kokkulepe, et tegu on ajutise meetmega ning seadust muutma ei minda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles