Valgevene valitsus lükkas Balti peaministrite külastussoovi tagasi (10)

Brita-Maria Alas
Copy
Baltikumi peaministrid.
Baltikumi peaministrid. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Balti riikide peaministrid plaanisid kohtumist Valgevene valitsuse ja  opositsiooniga. Nii nagu teiste euroriikide puhul, loobus Valgevene juhtkond ka sellest kohtumisest, vahendas ERRi uudisteportaal

20. augustil helistas välisminister Urmas Reinsalu Valgevene välisminister Vladimir Makeile, kellele selgitas Eesti seisukohta Valgevene sisepoliitilises kriisis ning rääkis ka Balti valitsusjuhtide külastussoovist. 

Peaminister Jüri Ratase sõnul said Balti riikide peaministrid samasuguse vastuse nagu kõik teised ELi juhid – kontakti ei soovita. «Aga ma ei arva, et see on Valgevenele täna õige tee, et vältida igasugust rahvusvahelist suhtlust ja kontakte, et olukorda lahenduseni viia. Just seda rahvusvahelist suhtlust oleks täna seal vaja,» kommenteeris ta. 

Eravestluses ERRile kommenteeris üks Eesti kogenud diplomaat, et Valgevene valitsus ei taha Lääne välisvahendajatest eriti midagi kuulda: «Nad teavad, et Balti riikide valitsused on Lukašenka vastu ja rahvusvaheliselt kontrollitud ausate presidendivalimiste poolt, mida kinnitas juba Balti peaministrite ühisavaldus 15. augustil Tartus,» selgitas ta.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles