FOTOD ⟩ Keskerakond hääletas Ratase esimeheks ning valis uue juhatuse (19)

Loora-Elisabet Lomp
Copy

Täna toimus Keskerakonna XVIII kongress. Erakonna esimeheks valiti taas Jüri Ratas, kes pälvis 780 häält. Juhatuse valimistel kogus suurim saagi Tanel Kiik, kelle toetuseks anti 422 häält.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas ütles Tallinnas alanud kongressi kõnes, et Keskerakonnal on omade ja võõraste asemel ainult meie inimesed.

«Meil tuleb tegutseda ja näidata, et Eesti Keskerakonnal on omade ja võõraste asemel ainult, ma rõhutan ainult meie inimesed» rääkis Ratas. «Keskerakonna tugevus on alati olnud meie võime erinevaid inimesi ühendada, ehitada sildu äärealade ja keskuste vahel, eesti ja vene keelt kõnelevate inimeste vahel, madala ja kõrge sissetulekuga inimeste vahel, noorte ja vanade vahel. Samuti pakkuda välja kaalukaid ideid, mis elu Eestis edasi viivad. Me teeme tegusid ja viime ellu algatusi, mis toovad kasu kõigile ühiskonna liikmetele. Keskerakonna kohustus ja vastutus on võidelda selle eest, et Eesti riik oleks alati näoga inimese poole.»

Ratase kinnitusel on erakonna eesmärk ka seekord kohalikud valimised võita, mistõttu soovitakse tulemust parandada kõigis omavalitsustes ja ringkondades.

«Loomulikult taotleme valijate toel taas, kuuendat korda, absoluutset enamust ka pealinna Tallinna volikogus, mis on avalikkuse jaoks kindlasti üks Keskerakonna valimisedu mõõdupuudest,» ütles Ratas. «Peame suutma pingutada, näidata sisu ja teha palju rohkem tööd kui meie konkurendid. Me peame oma liikmete, toetajate, avalikkuse ja kõigi Eestimaa inimeste kõrgeid ootusi iga oma sõna ja teoga õigustama ning andma neile kõigile kindlust, et meie peale saab loota, et Keskerakonda saab usaldada.»

XVIII kongressil kandideerib esimeheks praegune juht Jüri Ratas, juhatusse kandideerib kokku 32 inimest. 

Keskerakonna juhatuse liikmekandidaadid on Jaak Aab, Taavi Aas, Vadim Belobrovtsev, Enn Eesmaa, Helmut Hallemaa, Vsevolod Jürgenson, Jaanus Karilaid, Tanel Kiik, Andrei Korobeinik, Siret Kotka, Marek Kullamägi, Mihhail Kõlvart, Lauri Laats, Ando Leps, Oliver Liidemann, Valeri Lõõnik, Aadu Must, Kersti Männik, Alar Nääme, Anneli Ott, Ivar Raig, Mailis Reps, Kersti Sarapuu, Vladimir Svet, Tiit Terik, Yana Toom, Jaan Toots, Ester Tuiksoo, Marika Tuus-Laul, Janika Usin, Eha Võrk ja Gert Üprus, edastas erakond.

Keskerakonna põhikirja kohaselt kuuluvad automaatselt juhatusse erakonna volikogu ja riigikogu fraktsiooni esimees - mõlemal kohal on praegu Kersti Sarapuu - ning noortekogu esimees, kelleks praegu on Kea Kohv. Juhatus võib olla maksimaalselt 18-liikmeline.

Keskerakonna aukohtu esimeheks kandideerivad Avo Keel, Kalle Klandorf, Harri Lugu, Peeter Mardna ja Vladimir Šokman. Keskerakonna revisjonikomisjoni liikmekandidaadid on Maidu Aimse, Enn-Toivo Annuk, Kalle Jõks, Ruth Jürgens, Aino Kiiver, Arno Kirsimägi, Andres Kollist, Ülo Kotkas, Meelis Kurgpõld, Olev Raju, Riho Rõõmus, Marko Šorin, Aivo Toomistu, Eingard Tops ja Reet Trei.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles