Anvelt: Kabritsa firma vanalinna korterist renditulu ei saanud

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kabrits
Siim Kabrits Foto: Toomas Huik

Korruptsioonivastase seaduse kohaldamise komisjon tuvastas täna pärast riigikogu liikme Siim Kabritsa ärakuulamist, et tema firma ei saanud elamislubade äriga seotud vanalinna korteri eest renditulu ega osalenud korteri omanikuks oleva firma majandustegevuses.

«Meid huvitas küsimus, milline oli Siim Kabritsa ettevõtte Alistar Consult suhe ettevõttega, mis omas kinnisvara, kuhu elamislubade taotlustega seoses firmasid sisse registreeriti,» rääkis Anvelt Postimehele. Kabritsa firmale kuulus 33 protsenti sellest ettevõttest.

«Komisjon tuvastas täna Kabritsa selgituste järgi, et ta pole kunagi kuulunud otseselt selle firma juhatusse, mis omas seda vanalinna kinnisvara. Ta on olnud üks investeeringu tegijaid oma ettevõtte kaudu, aga ta firma pole kunagi saanud sealt renditulu.»

Anvelti sõnul tõestab Kabritsa juttu ka see, et temalt kui esialgselt investorilt oli võetud kohustus teenindada laenu, mis kinnisvara ostmiseks võeti. «See tõestab, et tal tõesti polnud otsest puutumust.»

«Kabritsal pole olnud juriidilist - ja nagu ta kinnitas, ka sisulist – sidet Indrek Raudse ja Nikolai Stelmachi tegevusega,» järeldas Anvelt.

«Kui lähtuda eetilisest printsiibist, on Siim Kabrits riigikogu liikmeks asudes selle osaluse ära märkinud oma tegevusalade deklaratsioonis, mille riigikogu juhatusele esitas. Seda ta poleks isegi pidanud tegema, sest deklaratsioonid nõuavad nende äramärkimist, milles ollakse füüsilise isikuna sees. Tema on märkinud ka selle firma, mis kuulub tema firmale ehk kaudse osaluse. Nii et ta pole oma osalust varjanud avalikkuse eest,» rääkis Anvelt.

Nüüd plaanib korruptsioonivastase seaduse kohaldamise komisjon kohtuda ka Indrek Raudsega ning teha seejärel kokkuvõte.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles