FOTOD ⟩ Kracht ja Menning jätsid erikomisjonide istungile tulemata (12)

Loora-Elisabet Lomp
Copy

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon ja korruptsioonivastane erikomisjon jätkavad tänasel erakorralisel istungil arutelu advokaadibürooga Freeh Sporkin & Sullivan sõlmitud lepingu teemal.

Tänasele istungile olid kutsutud rahandusminister Martin Helme nõunikud Kristel Menning ja Kersti Kracht, justiitsminister Raivo Aeg ning välisminister Urmas Reinsalu. Nii Menning kui ka Kracht jätsid istungile tulemata.

Riigieelarve kontrolli esikomisjoni esimehe Jürgen Ligi sõnas enne istungit, et komisjonid võiksid täna teada saada USA advokaadibüroo palkamisega seotud vastuolude tekkepõhjused, mis on seni segaseks jäänud. «Seekordsed kutsutud saavad aidata asjasse selgust tuua,» märkis Ligi.

Korruptsioonivastase erikomisjoni esimees Katri Raik leiab, et eelmistel komisjonide istungitel ilmnenu ja erinevad dokumendid lubavad öelda, et Eesti riik ei oleks pidanud sõlmima lepingut Louis Freeh' bürooga ning leping ise on nõrk. «Kuidas selline leping sündis, selles tulebki selgusele jõuda,» selgitas Raik. 

Üle-eelmisel nädalal jättis ka rahandusminister Helme komisjonide ühisistungile tulemata. «Riigikogu erikomisjonide koosolekud eelmisel nädalal jäid ära ja see, kui opositsioonisaadikud kuskil peavad vihkamisminuteid mõne ministri vastu, ei ole ametlik koosolek. Ma ei ole eiranud ühtegi koosolekut,» selgitas ta hiljuti Postimehele.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles