TÄISMAHUS VASTUS ⟩ Ratas selgitas USA advokaadibürooga sõlmitud lepingu tagamaid (17)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Peaminister Jüri Ratas, maaeluminister Arvo Aller ja kultuuriminister Tõnis Lukas, sotsiaalminister Tanel Kiik.
Peaminister Jüri Ratas, maaeluminister Arvo Aller ja kultuuriminister Tõnis Lukas, sotsiaalminister Tanel Kiik. Foto: Raul Mee

Eestit rahvusvahelise rahapesu uurimise juures esindavale USA advokaadibüroole Freeh Sporkin & Sullivan makstakse seni lepingus sõlmitud summale lisatasu, kui Eestile peaks laekuma trahvi- või kokkulepperahasid. Kui suure summaga on tegu, seda peaminister Jüri Ratas vastuses riigikogu liikmete kirjalikele küsimustele avaldada ei saanud. Küll aga selgitas ta lähemalt advokaadibüroo leidmise tagamaid. 

Riigikogu reformierakondlastest liikmed Andres Sutt ja Maris Lauri soovisid peaministrile saadetud kirjalikus küsimuses teada, missuguste kriteeriumite alusel ja kelle soovitusel valiti välja pakkumuse esitamise kutse saanud advokaadibürood ning mis alustel valiti välja advokaadibüroo Freeh Sporkin & Sullivan. Samuti ka seda, missugused on õigusnõustaja täpsed ülesanded ning kui palju leping Eesti maksumaksjatele maksma läheb.

Ratase sõnul on teenuse osutamise maksimaalseks maksumuseks 3,36 miljonit dollarit (praeguse kursi järgi umbes 2,84 miljonit eurot). Lisakulu sõltub advokaadibüroo tegevusest. «Teenuse osutajale makstava edukustasu on ettevõtja määratlenud oma ärisaladusena, mistõttu seda ei avaldata. Seda makstakse juhul kui Eestile laekub trahvi- või kokkulepperahasid,» selgitas Ratas kirjalikus vastuses riigikogu liikmetele. 

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles