Riigikogu liikmed tahavad Helmega rääkida USA õigusbürooga sõlmitud lepingust (4)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Rahanduskomisjoni esimees Aivar Kokk (Isamaa).
Rahanduskomisjoni esimees Aivar Kokk (Isamaa). Foto: Sander Ilvest

Riigikogu rahanduskomisjoni liige, sotsiaaldemokraat Riina Sikkut ütles täna pressiteate vahendusel, et komisjoni juht Aivar Kokk peaks võimalikult kiiresti kutsuma kokku komisjoni erakorralise koosoleku, kus rahandusminister Martin Helme annaks ülevaate USA advokaadibürooga sõlmitud lepingust ja selle tagamaadest. Aivar Kokk (Isamaa) ütles Postimehele, et Sikkut pole talle ühtegi päringut ega ettepanekut saatnud.

«Rahapesu uurimiseks palgatud õigusbüroo usaldusväärsuse ja tausta kohta kerkinud kahtlused vajavad hajutamist,» kirjutas Sikkut. «Üleval on ridamisi vastuseta küsimusi, sealhulgas see, kas minister Helme on tegutsenud Eesti riigi huvides. On hädavajalik, et rahanduskomisjon koguneks ja saaks aru, mida see Eesti riigi nimel sõlmitud leping endast kujutab.»

Sikkuti sõnul peab riigikogu liikmetel olema võimalus lepingu ja selle tingimustega tutvuda. «Kuna kahtlustused on väga tõsised, siis tuleb Martin Helmel endal selgitusi jagada. Eesti huvides ei ole mineviku võimalike rahapesujuhtumitega rahvusvahelises meedias püsida, kaalul on Eesti renomee,» lisas Sikkut.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles