Tsahkna Isamaas toimuvast: nägu kaotamata ei saa mõlemad pooled seal jätkata (8)

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Margus Tsahkna.
Margus Tsahkna. Foto: Mihkel Maripuu

Endine Isamaa esimees Margus Tsahkna sõnas intervjuus Kuku raadiole, et ei erakonna praegune juhtiv tiib ega eile loodud algatus Parempoolsed saa üheskoos jätkata ilma oma nägu kaotamata.

Tsahkna võrdles praegust protsessi enda loodud «Isamaa 2.0.» algatusega 2016. aastal, millest asja ei saanud ja millest lõpuks võrsus välja erakond Eesti 200. «Praegu on enamik tuumikust endised Res Publica taustaga inimesed. Ka neil on mõõt täis saanud sellest, et arutada iga päev erakonnas, kas samasooliste kooselu elavad inimesed on täisväärtuslikud inimesed või kas Eesti peaks olema suletud. Tinglikult võiks seda liikumist kutsuda nimega Res Publica 2.0, kuigi ka seal on Isamaa taustaga inimesed. Protsess on olnud väga loogiline ja neid küsimusi on erakonna sees küsitud päris tõsiselt, kui vaadata, mis poliitikat Isamaa valitsuses täide viib,» lausus ta.

Tsahkna usub, olles mõne ühenduse algatajaga suhelnud, et tegu pole lihtsalt jutumeestega. «Nad on olnud poliitilise tegevuse juures pikki aastaid ja olnud päris tegusad. Olles mõnega nendest ka suhelnud, siis nende plaan paistab olevat päris tõsine ja see on ka arusaadav. Kui ühes erakonnas on kaks teineteist suhteliselt välistavat arusaamist maailma – EKRE-suund ja progressiivsemad rahvuslikult mõtlevad inimesed, siis see võib tuua erinevaid tulemusi,» lausus ta.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles