Saarts: IRLi uus juht peab muutma erakonna ideoloogia selgemaks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Saarts
Tõnis Saarts Foto: Peeter Langovits / Postimees

Tallinna ülikooli politoloogi Tõnis Saartsi hinnangul on Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) ning Reformierakond muutunud valijate jaoks väga sarnasteks, mistõttu peaks IRLi uus juht muutma erakonna ideoloogia selgemaks.

Politoloog Tõnis Saarts ütles «Aktuaalsele kaamerale», et uue esimehe üheks ülesandeks erakonna erinevate poolte liitmise kõrval on ka erakonna ideoloogia muutmine selgemaks, vahendas ERR Uudised.

«Kui iRL suudab end eristada eelmiste valimiste kolme suhteliselt populistliku loosungiga, siis sellele ei saa üles ehitada erakonna eristumist või sellest tulenevat edu. Ma arvan, et IRL peab ennast kuidagi selgemalt poliitiliselt positsioneerima ja väga selgelt tõmbama joone vahele Reformeiarakonna ja teiste erakondadega, praegu see joon kipub olema veidikene hägune,» selgitas Saarts.

«On tulnud ka ettepanek valida erakonnale auesimees ja selleks on ka üks kandidaat - see on praegune erakonna esimees Mart Laar,» ütles IRLi peasekretär Priit Sibul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles