Savisaar: Maripuu valetas jälle

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilja Savisaar riigikogus
Vilja Savisaar riigikogus Foto: Toomas Huik

Keskerakonna riigikogu fraktsiooni esimees Vilja Savisaar leidis, et sotsiaalminister Maret Maripuu valetas parlamendi ees 12. jaanuaril esinedes, kui väitis, et pensionide kojukande küsimuses pole ministeerium kvoote kehtestanud.

Tallinna pensioniameti direktor Kaia Kulla tunnistas, et vastupidiselt Maret Maripuu väidetele, olid neile siiski ette antud kvoodid, millest tuli pensionäridele riigi kulul kojukande otsuseid tehes lähtuda, vahendas Keskerakonna pressiteade.

Sotsiaalministeeriumist tuleva korralduse järgi oli selleks arvuks väidetavalt 12000
inimest

«Sotsiaalminister Maret Maripuu üleolev ja valelik käitumine ületab juba ammu igasuguse taluvuse piiri,» kommenteeris Keskerakonna fraktsiooni esimees Vilja
Savisaar.

«Nüüd aga selgus, et lisaks kõigile senistele vigadele valetas Maripuu ka 12. jaanuaril riigikogule esinedes. Nimelt väitis ta üheselt, et ministeerium pole kehtestanud mingit kvooti tasuta pensioni kojukandele ning vastav otsus langetatakse iga inimese kohta eraldi. Näib, et Maripuu vassimised ei lõppegi,» nentis Savisaar.

«Säärane rahvale otse näkku valetamine on uskumatult küüniline ja nii poliitiliselt kui eetiliselt täiesti lubamatu. Üha enam meenutavad Maripuu sõnavõtud peaminister Andrus Ansipi demagoogilist juttu ning valeväiteid nagu oleks majanduse ja riigi eelarvega kõik kõige paremas korras,» sõnas Savisaar.

«Maripuu valesid tuleb nagu Pandora laekast – praktiliselt iga päev kuuleme tema vastutusalast uusi ja aina halvemaid uudiseid,» lõpetas Savisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles