VIDEO ⟩ Tanel Kiik ei jää Martin Helme nõusolekut ootama: rahandusminister läks minust mööda (19)

Elo Mõttus-Leppik
Copy

Sotsiaalminister Tanel Kiik ütles Kanal 2 Suvereporterile, et neil pole MTÜ-dele raha ära maksmiseks tegelikult Martin Helme nõusolekut vaja, kuna nende maksete peatamise ja välja maksmise korralduse andmise pädevus ei kuulu mitte rahandusministrile, vaid hoopis riigihaldusminister Jaak Aabile (Keskerakond), kellega asi ära lahendatakse.

«Õiguslikult on see ainumõistlik lahendus. Toetusi välja maksev Riigi Tugiteenuste Keskus ei allu vastavalt peaministri 2019. aasta maikuu korraldusele rahandusministrile, vaid riigihalduseministrile. Praegu on korralduse andnud rahandusministri asendaja (Raul Siem-EKRE, toim), kellel puudub selleks volitus ja see on õigusvastane,» ütles Tanel Kiik.

Tanel Kiik on andnud Martin Helmele aega tühistada MTÜ-dele maksed peatanud korraldus homme kella kolmeks. Küsimusele, kuidas võiks Martin Helme reageerida, kui Tanel Kiik ja Jaak Aab temast mööda minnes MTÜ-dele maksed taastavad, oli Kiigel vastus lühike: «Antud juhul rahandusminister läks minust mööda.»

Rahandusminister Martin Helme teatas täna valitsuse pressikonverentsil, et kavatseb tema hinnangul ebaseaduslikke makseid MTÜ-dele kinni hoida nii kaua kui võimalik. «Ei juhtu homme midagi, ei kuku midagi kokku, Tanel ei hakka naljastreiki tegema, midagi ei juhtu,» ütles Helme.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles