Valitsus toetas avalikele e-teenustele 26 miljoni lisaraha eraldamist

BNS
Copy
Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Raul Siem.
Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Raul Siem. Foto: Madis Veltman

Valitsus toetas neljapäeval väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Raul Siemi ettepanekut anda avalike e-teenuste arenduse rahastamiseks 26,4 miljonit eurot.

Tegemist on Euroopa Liidu (EL) tõukefondide 2020. aastaga lõppeva rahastusperioodi viimase suurema rahastusvooruga, teatas valitsuse pressiesindus.

Siem tõi rahastatavate suundadena välja koroonakriisi õppetunni najal nakkushaiguste infosüsteemi ning tervise infosüsteemi ja andmete halduse arenduse, rahvastikuregistri ja pensioniteenuste alusplatvormi uuenduskuuri esmaetapi, relvaregistri arendamise ja Riigi Teataja uuendamise ning riigiportaali edasiarenduse.

Siem lisas, et investeeringud e-riiki on vajalikud ka meie IT erasektorile. «Koroonakriis mõjutab Eesti majandust veel mõnda aega. Riiklike investeeringute suurendamine e-teenustesse annab võimaluse ka meie IT-ettevõtetele kasvatada oma töömahtu ja anda inimestele tööd,» lausus ta.

Arendatavad e-teenused valis välja ekspertkomisjon ministeeriumite ettepanekute põhjal. Ettepanekud on koostatud teekaardina ja näitavad, millistele projektidele saab taotleda rahastust järgneva aasta jooksul. Sealhulgas on 10,4 miljoni euro mahus projekte kohe käivitatavad.

Avalike e-teenuste ja selleks vajalike infosüsteemide arendusi on majandus- ja kommunikatsiooniministeerium rahastanud aastatel 2014 kuni 2020 EL-i tõukefondidest kokku 124 miljonit euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles