Aas: Eesti ei ole ELi maantepaketi kohtus vaidlustamist otsustanud

BNS
Copy
Taavi Aas.
Taavi Aas. Foto: Madis Veltman

Majandus- ja taristuministri Taavi Aasa sõnul ei ole Eesti veel otsustanud, kas pöörduda kolmapäeval Euroopa Parlamendis heaks kiidetud Euroopa Liidu (EL) maantepaketi vaidlustamiseks Euroopa Liidu Kohtusse. 

Niinimetatud mobiilsuspaketi vastu on Baltimaad, Bulgaaria, Küpros, Ungari, Malta, Poola ja Rumeenia, kelle hinnangul rikub pakett ELi ühtse siseturu põhimõtet ja kahjustab äärealade veoettevõtete konkurentsivõimet.

Kõige vastuolulisem on reegel, mis nõuab veokitelt iga kaheksa nädala järel naasmist riiki, kus nad on registreeritud. Autojuht peab tagasi pöörduma nelja nädala tagant.

Aas ütles neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil, et on riike, kes on varem teada andnud Euroopa kohtusse pöördumisest, juhul kui maanteepakett praegusel kujul vastu võetakse.

«Eesti ei ole selle kohta otsust teinud, kas me selle pöördumisega läheme ühiselt kaasa või läheme kuidagi eraldi kohtusse. Eks nüüd tuleb kujundada seisukoht ja siis võtta vastu otsus selle kohta, kas Eesti võtab kohtutee ette või mitte,» sõnas Aas. 

Minister lisas, et see seadus diskrimineerib tema meelest kõiki ettevõtteid, kes on Euroopa äärealadel või saareriigid. 

Leedu peaminister Saulius Skvernelis ütles neljapäeval, et Leedu kasutab kõiki õiguslikke vahendeid oma transpordifirmade huvide kaitsmiseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles