Indrek Saar: mis selle vorstikauplemise sees veel on? (4)

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Indrek Saar.
Indrek Saar. Foto: Remo Tõnismäe

Riigikogu maaelukomisjoni liikme, sotsiaaldemokraat Ivar Padari sõnul leevendab tänane valitsuse otsus põllumajanduses valitsevat tööjõukriisi. Erakonna esimees Indrek Saar muretseb aga, mis on sellega kaasnenud «vorstikauplemise» tagajärg.

«Vähemalt midagigi,» oli Saare esimene reaktsioon kommentaaris Postimehele. «Aga seda tehti väga hilja ja küsimus on, mis selles vorstikauplemises veel sees on. Mida see tegelikult tähendab ülikoolide jaoks? Seda on praegusel hetkel veel vara kommenteerida. EKRE on seda ju raporteerinud nii, et nad panid täiendavaid tingimusi ja kuskilt mujalt keeratakse kruve peale.»

Padari sõnul tekitasid hallitavad maasikad, risk et lehmad jäävad lüpsmata ja opositsiooni manitsused lõpuks olukorra, kus valitsus on nõus põllumajanduses töötavate võõrtööliste probleemi arukalt arutama.  «Seni kehtiv piirang, et võõrtöölised tuleb välja saata 31. juulil, oli ilmselgelt väga läbi kaalutlemata poliitiline kapriis,» sõnas Padar pressiteate vahendusel.

«On selge et tööjõu vajadus põllumajanduses, sellega kaasnevad terviseriskid on jätkuvalt lahendusi vajav teema. Tänane valitsuse väga hilinenud otsus annab leevenduse, kuid mitte veel lõplikke lahendusi,» ütles Padar.

Meie olulise bioressursi ehk põllumajandusmaa otstarbekas kasutamine on meie rahva toitmise peamine küsimus. Heinaniitmise ja -purustamisega tegelemine ei anna meie inimeste sahvritesse midagi juurde. «Suur kogus Eesti piima toodetakse täna just võõrtööjõu abil. Piima toodame lisaks siseturu vajadusele samas mahus ka ekspordiks. Siin ei saa olla lahenduseks väärtusliku karja vähendamine tööliste puudumise tõttu,» ütles Padar.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles