Toom: riigimees peaks tundma rõõmu selle üle, et ka teisest rahvusest inimesed on Eesti poliitikas esindatud (13)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Yana Toom
Yana Toom Foto: Remo Tõnismäe

Keskerakonna juhatuse ja Euroopa Parlamendi liikme Yana Toomi sõnul peaks Mart Helme tundma rõõmu selle üle, et ka teisest rahvusest inimesed on poliitikas esindatud. 

Toom kommenteeris endise Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimehe Mart Helme kõnet. «Ida-Virumaa stigmatiseerimine ja inimeste jagamine omadeks ja mitte omadeks on muidugi sellise siseministri poolt ootuspärane, kuid siiski lubamatu,» lausus Toom. 

«Riigimees peaks tundma rõõmu selle üle, et ka teisest rahvusest inimesed on Eesti poliitikas esindatud. Aga ei, sellega ähvardatakse. Ja veel niisugusel viisil, mida intelligentne inimene endale ei luba - andes edasi (ei tea, kui adekvaatselt) nelja silma all toimunud vestlust. Ja jättes mainimata, mis oli vastus,» selgitas ta. Yana Toomi sõnul on Mart Helmel aeg puhkama minna. 

«Eesti poliitika pole enam see, kus saavutatakse edu kuulujuttude levitamisega ja mõõdetakse professionaalset kõlblikkust rahvusgeenide sisaldusega,» lisas Toom. 

Kongressi kõnes rääkis Mart Helme vestlusest peaminister Juri Ratasega, milles ta tuletas valitsusjuhile meelde, et Tallinnas pole võim eestlaste käes ja 20 aasta pärast saab kogu Eesti Ida-Virumaaks, kui rännet ei piirata ja võõrtööjõu sissevool Eestisse.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles