Keskerakond sai annetuste andmetega arvuti kapolt tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsepolitsei töötaja SA Tallinn 2011 ruumidest lahkumas
Kaitsepolitsei töötaja SA Tallinn 2011 ruumidest lahkumas Foto: Liis Treimann

Keskerakond sai kaitsepolitsei valdusest tagasi arvuti, milles on andmed erakonnale tehtud annetuste kohta.

Keskerakonna esindaja Taavi Pukk ütles BNSile, et annetuste andmeid sisaldanud arvuti toodi Keskerakonnale tagasi kolmapäeva õhtul ning esmaspäeval peaks erakond ka annetuste aruanne internetis avalikuks saama.

Puki andmetel on kaitsepolitsei tagastanud ka teised erakonna kontori läbiotsimisel kaasa viidud seadmed, välja arvatud mõjuvõimuga kauplemises kahtlustuse saanud riigikogu liikmete Ester Tuiksoo ja Priit Toobali tööarvutid.

Riigiprokuratuuri teatel mõjutasid kahtlustuse kohaselt Keskerakonna juhatuse ja riigikogu liikmed Ester Tuiksoo ja Priit Toobal nii Tallinn Kultuuripealinn 2011 raames toimuvatele üritustele teenuseid tellivaid ametnikke kui ka plaanisid tulevikus mõjutada teiste projektide rahastamisotsuste vastuvõtjaid.

Selleks kasutas Tuiksoo riigiprokuratuuri teatel ebaseaduslikult ära oma ametikohast tulenevat mõjuvõimu ning mõjutas näiteks Jüri Luige palvel Sihtasutuse Tallinn 2011 juhatuse liiget Jaanus Mutlit, et viimane organiseeriks Jüri Luigele võimaluse osutada heli- ja valgustehnika rentimise ja ilutulestiku korraldamise teenuseid Tallinn Kultuuripealinn 2011 raames korraldatavatel üritustel. Vastutasuks oma ametikohast tuleneva mõjuvõimu ebaseadusliku ärakasutamise eest soovis Tuiksoo kokkuleppel Toobaliga, et Luik tasuks teatud protsendi osutatud ja osutatavate teenuste eest saadud tulust Toobalile Keskerakonna toetuseks.

Prokuratuuri teatel sai Luik Tuiksoo ja Toobali mõjutamise tulemusena võimaluse pakkuda heli- ja valgustustehnika rentimise teenust kultuuripealinna üritustele ning maksis vastutasuna kümnendiku teenitud tulust sularahas Toobalil, kes sai Jüri Luigelt sularahas kokku 600 eurot.

Kriminaalmenetluse raames on läbi otsitud kahtlustatavate elu- ja tööruumid ning Keskerakonna peakontor ja Sihtasutus Tallinn 2011 ruumid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles