Elurikkuse Erakonna üldkogu toetas Vabaerakonnaga ühinemist (8)

BNS
Copy
Elurikkuse erakond
Elurikkuse erakond Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Elurikkuse Erakonna üldkogu andis juhatusele volituse liikuda edasi Vabaerakonnaga ühinemise suunas.

Elurikkuse Erakonna üldkogu otsustas digitaalselt läbi viidud hääletusel kiita heaks ühiste kavatsuste memorandum  ning andis sellega juhatusele volitused Vabaerakonnga  ühinemisega  edasi liikumiseks, edastas erakond.

Ühinemisplaani poolt hääletas 78, erapooletuid oli viis ja vastu samuti viis erakonna liiget.

Elurikkuse erakonna läbirääkimiste juht Rainer Kuubal on hea meel, et liikmed otsustasid ühinemisega edasi minna. «Meil on Eesti Vabaerakonnaga suur ühisosa ning just praegu vajab Eesti ühte tugevat keskkonna ja demokraatia eest võitlevat erakonda,» sõnas Kuuba. 

«Nüüd ootame ära Eesti Vabaerakonna esinduskogu otsuse 11. juulil ja kui see tuleb positiivne, siis saame koostada uue erakonna platvormi ning valida talle nime,» sõnas Kuuba.

Tema sõnul on plaanis moodustada uus erakond ning vanad kustutada. «Kuna erinevalt paljudest teistest parteidest kummalgi liitujal võlgu ei ole, siis ei jää ka mingeid sabasid maha,» sõnas Kuuba.

Erakonna juhatuse liige Lauri Tõnspoeg lisas, et järgmisel nädalal leiab aset kahe erakonna esindajate esimene silmast silma kohtumine. «Loodan, et tuleb mõnus argumenteeritud väitlus, millist meie poliitikas kahjuks väga harva esineb. Mingit otsest kiiret meil ühinemisega pole, aga loodetavasti saame sügiseks asja tehtud,» ütles Tõnspoeg.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles