President: ERJK-l on eneseregulatsiooni organina suur väärtus (10)

BNS
Copy
President Kersti Kaljulaid
President Kersti Kaljulaid Foto: Sander Ilvest

President Kersti Kaljulaid ütles esmaspäeval ETV saates «Esimene stuudio», et erakondade rahastamise järelevalve komisjonil (ERJK), mida koalitsioon soovib kaotada, on väga suur väärtus eneseregulatsiooni organina ning komisjoni ülesannete üleviimine riigikontrollile teeks viimase töö keerulisemaks.

«Selle asjaga on kaks probleemi. Võtame kõigepealt riigikontrolli. Pole ilmaasjata põhiseadusesse kirja pandud, mis on riigikontrolli fukntsioon. See on määratud põhiseadusliku institutsioonina ja funktsioonina selleks, et ei oleks võimalik sinna korvi loopida tegevusi, mis võivad tema põhiülesannet kas ähmastada või muuta keerulisemaks. Mulle nüüd tundub, et pakutud muudatus teeks riigikontrolli töö tulevikus keerulisemaks,» rääkis president.

«Ja teiselt poolt, ERJK pole kindlasti ideaalne, aga tal on suur väärtus enesergulatsiooniorganina. See tahte väljendus, et me ise tuleme kokku ja vaatame üksteisele näppudele, sellel on omaette väärtus ja mul oleks väga kahju, kui meie erakonnad parlamendis deklareeriks, et nende enamus arvab, et eneseregulatsioon kas ei ole vajalik või ei ole võimalik. Ükskõik kumb, mõlemad on väga halvad seisukohad,» lisas ta.

Kommentaarid (10)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles