Ratas ei kirjutaks abielukontseptsiooni põhiseadusesse (14)

BNS
Copy
Peaminister Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas. Foto: Remo Tõnismäe

Peaminister Jüri Ratase sõnul ei ole valitsus kujundanud ühtset seisukohta abielu kui mehe ja naise vahelise liidu põhiseadusesse kirjutamiseks, Ratas ise seda igatahes vajalikuks ei pea, vahendab ERR.

«Valitsus antud küsimuses ühist seisukohta kujundanud pole. Minu isiklik seisukoht on, et abielu kontseptsiooni sõnastamine perekonnaseaduses on piisav,» kirjutas Ratas vastuseks sotsiaaldemokraatide kirjale.

Nimelt saatsid sotside riigikogu fraktsiooni liikmed Indrek Saar, Jaak Juske, Helmen Kütt, Heljo Pikhof, Katri Raik, Riina Sikkut ja Raimond Kaljulaid Ratasele kirjaliku küsimuse rahvahääletuse korraldamise kohta. Riigikogulased küsisid muu hulgas, miks soovib valitsus korraldada rahvahääletuse samal päeval kohalike valimistega.

Ratas vastas, et abielu institutsiooni puudutava rahvahääletuse korraldamine kohalike valimistega samal ajal on koalitsioonilepingus kokku lepitud.

Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder ütles 9. juunil ERR-ile, et osapooled on valmis koalitsioonilepingus kokku lepitut täitma, aga vajalikud ettevalmistused on praegu veel tegemata.

Vabariigi valimiskomisjoni esimees Oliver Kask märkis rahandusminister Martin Helmele saadetud kirjas, et 2021. aastal kohalike valimiste korraldamiseks samaaegselt rahvahääletusega tuleb ettevalmistustega alustada juba sel suvel.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles