Keres: kui Keskerakond oli annetusest varem teadlik, oli see kuritegu (7)

BNS
Copy
Paul Keres.
Paul Keres. Foto: Sander Ilvest

Vandeadvokaat Paul Keres rääkis «Aktuaalse kaamera» otsestuudios, et 50 000 euro suuruse annetuse tegemise Keskerakonna arvele teeb kuriteoks asjaolu, kui partei oli sellest varem teadlik.

Keres ütles, et tema hinnangul on prokuratuuril kahtlustatav olemas.

«See keelatud annetus ei ole selline kuritegu, kus kuriteo toimepanija ei ole uurimise alguses teada. Sellel kuriteol on kaks poolt - annetuse andja ja annetuse saaja. Ehk kui prokuratuur ütleb, et neil tegelikult kahtlustatavat ei ole, siis mina seda ei usu,» lausus Keres.

Keres rääkis, et kuriteo koosseis nõuab, et Keskerakond peab olema selle toimumisest teadlik.

«Keskerakond peab teadma, et tegu on annetusega, mis võib-olla pärineb kelleltki kolmandalt ja seda isikut, keda näidati annetajana, kasutati lihtsalt vahendajana. Selline vahendatud annetus on kehtiva õiguse järgi keelatud ja on kuritegu. Eks nad siis peavad välja uurima,» sõnas Keres.

«Kui erakond ei tea, vaid võtab heauskselt raha vastu, siis on kahtlane sinna varju heita. Aga kui inimene on sellises olukorras, et keegi tuleb tema juurde ja ütleb, et mul on 50 000 eurot teile anda, palun võtke see enda kätte ja viige Keskerakonnale. Seda ei tohiks ükski tervemõistuslik inimene teha, ta peaks teadma, et see on kuritegu,» lausus ta.

Keres arvas, et prokuratuur alustas uurimist seetõttu, et 50 000 euro puhul on tegemist piisavalt suure summaga.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles