VIDEO ⟩ Jüri Ratas: minu otsus oli raha tagasi kanda (15)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy

Keskerakonna esimehe Jüri Ratase sõnul on hiljutise suurannetusega seoses vastamata küsimusi väga palju, kuid vaadates erakonna minevikku tegi ta otsuse, et aasta algul Tartu väikeettevõtjalt annetusena saadud 50 000 eurot tuleb tagastada. 

«On tulnud välja väga palju küsimusi, millele ei ole vastuseid. Ei ole ka selge, kellele siis seal peresiseselt on ja mis eesmärgiga see raha üle kantud. Siin võib ka olla vastuolu perekonnaõigusega,» põhjendas Jüri Ratas seda, miks otsustati tundmatu ettevõtja suurannetus tagastada. 

«Loomulikult eks ma ju mõistan väga selgelt, et arvestades ka Keskerakonna ajalugu, siis need nõuded meie erakonnale ongi kõrgemad. See oli minu otsus, et me anname selle tagasi ja ei võta seda annetust vastu,» rõhutas Ratas ja lisas, et otsust mõjutas ka 6. juunil Eesti Ekspressis ilmunud lugu, kust tuleb välja, et suurannetaja rahakott võis olla hoopiski tema eksmehe Martin Künnapi oma. 

Samas tehti annetus 22. jaanuaril. Kas varem ei tekkinud Keskerakonnal kahtlusi? «Ma olen kogu aeg sellele vastanud, et kui on vastamata küsimusi, siis erakond kannab selle raha tagasi. Ma arvan, et erakond ongi siin eetiliselt käitunud ja selle raha tagastanud,» vastas Ratas. Ta lisas, et raha kannab üle erakonna peasekretär, kuid otsuse, et raha tuleb tagastada, tegi erakonna esimehena tema. 

«Meil oli selle inimesega jutuajamine, kus ta väitis, et ta oli perega läbi rääkinud ning see oli ta siiras taha,» kinnitas Ratas.

Keskerakonna juhatus arutas eelmisel nädalal, kuidas erakonnasisest kontrolli tõhustada, kuid Ratase sõnul on ka siin oma piirangud, sest saab inimeselt vaid küsida ning teda uskuda. «Mina ei suhelnud igatahes. See nimi ei ole mulle tuttav,» vastas Ratas küsimustele, kas ta tunneb Eesti Ekspressi artiklis nimetatud ettevõtjat, kelle taskust arvatakse suurannetus pärinevat. 

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles