Reformierakond kaalub 50 000 eurose annetuse tõttu Ratase umbusaldamist (11)

Brita-Maria Alas
Copy
Varasemalt mainis Keskerakonna esimees, et küsimuste õhku jäämise korral saadab erakond summa tagasi.
Varasemalt mainis Keskerakonna esimees, et küsimuste õhku jäämise korral saadab erakond summa tagasi. Foto: Sander Ilvest

Reformierakonna esimehe Kaja Kallase silmis on Keskerakonna vastu võetud ja seejärel tagastatud 50 000 eurose annetuse näol tegu vassimisega ning peaminister ja ühtlasi Keskerakonna esimees Jüri Ratas peaks võtma vastutuse. 

Laupäeval teatas Keskerakond, et tagastab eraisikult saadud 50 000 eurose annetuse, mille kohta erakondade rahastamise järelvalve komisjonil olid tekkinud mitmed küsimused. Komisjon saatis dokumendid prokuratuuri, kahtlustades, et tundmatu väikeettevõtja näol on tegemist tankistiga.

«Annetus tehti jaanuaris, ühtegi küsimust ei küsitud, isegi peasekretär ütles, et nad ei näe mingit põhjust selle inimesega ühendust võtta,» kommenteeris Kallas Rahvusringhäälingule. Samuti viitas ta aprilli sündmustele, mil esitati ERJK kaotamise eelnõu. «Kui peaminister ei suuda oma rahvale tõtt rääkida, siis ta peaks astuma tagasi,» ütles ta ja lisas, et opositsioon kindlasti ei välista umbusaldust. 

Peasekretär Mihhail Korbi sõnul on tegemist olukorraga, millest tuleks õppust võtta, aga varjukülgi annetajal ta ei näe: «Me oleme annetajaga rääkinud, meil pole põhjust tema sõnades kahelda.»

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles