Läänemets: peaminister peaks võtma poliitilise vastutuse (2)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Lauri Läänemets
Lauri Läänemets Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Sotsiaaldemokraatliku erakonna aseesimehe Lauri Läänemetsa hinnangul peaks peaminister Jüri Ratas võtma poliitilise vastutuse ja valitsuserakonnad peaksid peatama erakondade rahastamise järelevalve komisjoni (ERJK) likvideerimise protsessi.

«Mõistmata hukka ja vabandust palumata, nõustub ja õigustab peaminister Ratas oma erakonna varjatud rahastamist. See mitte ainult ei devalveeri erakondade usaldust, vaid jätab halva maitse külge ka valitsusele, Riigikogule ja avalikule sektorile, sest 50 000 euro juttu ilusaks rääkida püüdvad keskerakondlased töötavad riigi heaks,» ütles Läänemets.

«Poliitiline vastutus ei tohi jääda vaid sõnakõlksuks, millest raha tagasi kandmisega üle püütakse libistada. Keskerakonna tipp-poliitikute poolt anti avalikkusele signaal, et poliitikat saab varjatud rahastusega mõjutada, kuna teadmata raha tagasimaksmine tuli läbi avaliku surve, mitte erakonna enda sisemise otsuse. Selline suhtumine kehtestab aga ühiskonnas uued normid ja moraalireeglid, millele reageerimata jätmine viib riigi allakäigule,» märkis Läänemets.

«Skandaalsemaks muudab selle asjaolu, et Keskerakonna eestvedamisel püütakse samal ajal erakondade rahastamise järelevalve komisjoni likvideerida. Ja seda päris jõhkral teerulli meetodil, kus tuimalt ei süübita sisusse, ei kaasata, isegi ei arutleta, vaid püütakse kiiresti asi ära hääletada. Isamaa ja EKRE peaksid ERJK likvideerimise eelnõust taganema. Arvestades toimuvat peaksid kõik erakonnad ühiselt andma üle eelnõu, millega võimaldatakse rahastamise järelevalve komisjonil paremini uurida annetajate tausta ja raha päritolu,» lisas ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles