Keskerakond tagastab 50 000 eurose annetuse (22)

Brita-Maria Alas
Copy
Mihhail Korb.
Mihhail Korb. Foto: Tairo Lutter

Keskerakond teatas, et tagastab 50 000 eurose annetuse, mis tekitas  küsimusi erakondade rahastamise järelevalve komisjonile. 

Ettevõtja Jana-Helen Juhaste sõnul oli Keskerakonnale 50 000 euro suurune annetus tehtud tema isiklikest vahenditest. Juhaste sõnul oli annetuse tagamaaks Keskerakonna maailmavaate toetamine ning avalikkuse tähelepanu ta ei soovinud. Ettevõtja, kes ise kuulub äriregistri andmetel EKREsse, oli enda sõnul esitanud Keskerakonnaga liitumiseks avalduse. 

ERJK teatas, et plaanib saata annetuse materjalid prokuratuuri, kahtlustades, et tegu on tankistiga. ERJK küsis maksu- ja tolliametist välja andmed Juhaste kolme aasta tulude kohta ning selgub, et tema tulud on olnud liiga väikesed nii suureks annetuseks, kirjutas Postimees mai lõpus.

Keskerakond teatas laupäeval, et tagastab heas usus vastu võetud 50 000 euro suuruse annetuse, kuna sellega seoses on kerkinud vastamata küsimusi.

«Eesti Keskerakonna seisukoht on, et rahaasjad peavad olema läbipaistvad ja selged. Keskerakonna esimees Jüri Ratas on konkreetse kaasuse kohta öelnud, et kui õhku jäävad vastamata küsimused, siis tuleb annetus tagastada. Kuna on tekkinud kahtlused annetuse läbipaistvuse osas, siis otsustas Keskerakond selle täies mahus tagastada,» selgitas erakonna peasekretär Mihhail Korb.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles