Anastassia Kovalenko astus sotsiaaldemokraatide ridadest välja (6)

Copy
Anastassia Kovalenko.
Anastassia Kovalenko. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavolikogu liige Anastassia Kovalenko astus Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast välja. Kovalenko teatel viisid lahkumiseni viimase aasta jooksul toimunud arengud erakonnas. 

Lisaks sellele, et eelmisel aastal muutusid partei juhid nii riiklikul kui ka pealinna tasandil, muutus Kovalenko sõnul ka partei suund. «Ja sellel suunal ma ei saa jätkata,» kirjutas Kovalenko sotsiaalmeedias. 

«Astusin erakonda, kus peamiseks printsiibiks oli solidaarsus ja sallivus. Arukas diskussioon, austus ja lugupidamine inimeste vastu, sõltumata nende soost, rahvusest või isegi veendumustest, näis olevat enesestmõistetav. Ent viimasel ajal on partei retoorika ja poliitiline aktiivsus muutunud täielikuks vastandiks nendele väärtustele. Juba terve aasta hämmastavad mind näited täielikust ideoloogia ja väärtuste puudumisest, mis on asendatud konfliktide otsimise ja poliittehnoloogiaga,» selgitas Kovalenko.

«Nagu selgus, saavad sotsiaaldemokraadid endale lubada tallinlaste jagunemist rahvuslikel alustel Nōmme ja Lasnamäe elanikeks. Meil polnud häbi rünnata naisi, valimata sõnastust, olgu tegemist kas abilinnapea või endise parteikaaslasega,» kirjutas nüüdseks endine sotsiaaldemokraat. 

«Epideemia alguse ja eriolukorra keerulist aega kasutati maksimaalselt ära poliitilise kasumi teenimiseks, mitte ühiskonna konsolideerimiseks,» jätkas Kovalenko ja lisas, et sisulise arutelu asemel kõlas valimatu kriitika kõigi linnavalitsuse algatuste suunas, lisaks torkas ebameeldivalt silma soov linnavalitsuse lahendusi esitleda meie initsiatiivina. «Ettepanekuid ja kriitikat kõlab nii palju, et ilmseid vastuolusid enam ei märgata.»

Kovalenko sõnul plaanib ta edaspidi jätkata Tallinna linnavolikogus sõltumatu volinikuna. Samuti kinnitas Kovalenko, et tal pole plaanis liituda mõne teise erakonnaga ning talle pole pakutud töökohti linnavalitsuselt. Äriregistri andmetel liitus Kovalenko sotsidega 2017. aasta oktoobris ning astus välja täna. 

Mullustel riigikogu valimistel kogus Kovalenko Tallinna Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita valimisringkonnas 357 häält ning ei osutunud parlamenti valituks. 2017. aasta kohalikel valimistel sai Kovalenko Tallinnas 392 häält ning sai kompensatsioonimandaadiga Tallinna linnavolikokku. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles