EKRE ja Isamaa esitasid oma kandidaadid Eesti Panga nõukogusse

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Jaak Valge ja Sven Sester
Jaak Valge ja Sven Sester Foto: Erakogu

Isamaa esitas Eesti Panga nõukogu liikmeks Sven Sesteri ja Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) esitas nõukogu liikmeks Jaak Valge. 

EKRE fraktsiooni esimees Siim Pohlak ütles Postimehele, et Jaak Valge on tunnustatud majandusajaloolane, kes on muu hulgas uurinud Eesti majanduse arengut kriisiaegadel. «Eesti Palga nõukogule tuleb kindlasti kasuks, kui seal on inimene, kes oskab Eesti Panga tegevust analüüsida pikemal ajateljel,» selgitas Pohlak. 

Isamaa esimehe Helir-Valdor Seederi sõnul on uus Eesti Panga nõukogu senisest laiapindsem. «Fraktsioonide esindajate nimetamine koos valdkonna asjatundjatega tagab, et nõukogus oleksid esindatud erinevad majanduspoliitilised seisukohad. See muudab koosseisu senisest laiapõhjalisemaks,» selgitas Seeder. «Endise rahandusministrina tugevdab Sven Sester kindlasti uue nõukogu koosseisu. Tema kompetents on põhjus, miks otsustasime ta Isamaa fraktsiooni nimel esitada,» ütles Seeder.

Varasemalt on teada, et Reformierakond seadis üles Andres Suti, Sotsiaaldemokraatlik Erakond Ivari Padari ning Keskerakond Jaanus Karilaiu kanditatuuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles