Eesti Panga nõukogu kandidaadid on Karilaid, Sutt ja Padar (5)

BNS
Copy
Jaanus Karilaid, Andres Sutt ja Ivari Padar.
Jaanus Karilaid, Andres Sutt ja Ivari Padar. Foto: Erakogu

Reformierakonna kandidaat Eesti Panga nõukogusse on Andres Sutt, Sotsiaaldemokraatlikul Erakonnal (SDE) Ivari Padar ja Keskerakonnal Jaanus Karilaid, vahendab ERR.

Kui Reformierakond, SDE ja Keskerakond on välja valinud oma fraktsiooni esindajad Eesti Panga nõukogusse, kuid Eesti Konservatiivne Rahvaerakond ja Isamaa seda veel teinud ei ole.

Reformierakonna esimees Kaja Kallas ütles, et erakond esitab kandidaadiks Andres Suti, keda sooviti näha nõukogus juba varem.

SDE meedianõunik Kai Kalamees ütles, et sotsiaaldemokraatide kandidaat on Ivari Padar, kelle nimi oli samuti varem väja öeldud.

Keskerakonna fraktsiooni pressinõunik Andres Kalvik kinnitas, et nende kandidaat on Jaanus Karilaid.

EKRE ja Isamaa oma kandidaati veel välja valinud ei ole. Kandidaatide esitamise tähtaeg on 2. juunil.

Tulenevalt Eesti Panga seaduse muudatusest, kuulub uude nõukogusse esindaja igast riigikogu fraktsioonist, neli valdkonna asjatundjat ja esimees.

Senisesse Eesti Panga nõukogusse kuuluvad esimees Mart Laar, Urmas Varblane, Rein Minka, Kaie Kerem, Liina Tõnisson, Kalev Kallo, Jaanus Tamkivi ja Enn Listra.

Mart Laar esitas nõukogu uude koosseisu asjatundjateks Kaie Keremi, Enn Listra, Rein Minka ja Urmas Varblase. 

Möödunud aastal sai iga nõukogu liige hüvitist 18 026 eurot ja 96 senti. Esimees Mart Laarile maksti aasta jooksul välja hüvitist 25 237 eurot ja 72 senti.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles