Jüri Ratas: ärge lugege välja, et ERJK on halb või ei kõlba (3)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Sander Ilvest

Esmaspäeval tulid valitsuserakonnad välja eelnõuga, millega soovitakse likvideerida Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjon (ERJK) ja anda selle kohustused üle riigikontrollile. Kolmapäevases riigikogu infotunnis ütles peaminister Jüri Ratas, et selle eelnõu algatajaks pole mitte valitsus, vaid riigikogu kolm fraktsiooni. 

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liige Lauri Läänemets küsis Jüri Rataselt, kas ta on oma erakonnaga eelnevalt arutanud ERJK likvideerimise eelnõu ning kas ta saaks ka põhjendada, mida tähendab, et kontroll viiakse uuele ja kõrgemale tasemele. 

«See on riigikogu poolt algatatud. See ei ole valitsuse algatatud eelnõu,» rõhutas Ratas. Tema sõnul saaks riigikontrolli ettepanekud eelnõu paremaks muuta. «Kindlasti riigikontroll on minu silmis usaldusväärne ja autonoomne, kuid me peame ka arvestama sellega, et tema ressurss on suurem ja kogemused on ka pikemad,» lisas peaminister. 

«Ärge lugege välja, et ERJK on halb või ei kõlba,» rääkis Ratas ja lisas, et taolisi arutelusid on ka varem peetud. «Ma arvan, et see on uus tasand ja uus kvaliteet ning sellest tuleks lähtuda,» vastas peaminister. 

«Kui kolm erakonda on selle sisse andnud, siis riigikogu töö on seadusloome. See pole valitsuse algatatud, see on riigikogu poolt algatatud,» toonitas Ratas üle ja lisas, et see arutelu peab toimuma riigikogus. «Te seote seda Keskerakonnaga. Ma ütlen, et me oleme saanud oma valusad vitsad ning oleme tasunud need trahvid,» vastas Ratas Läänemetsale. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles