Aeg nõustus presidendiga: seadust võib konkreetsemaks teha küll (4)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Raivo Aeg.
Raivo Aeg. Foto: Tairo Lutter

President Kersti Kaljulaid jättis päästeseaduse ja relvaseaduse muudatused põhiseadusega vastuolu tõttu välja kuulutamata. Justiitsminister Raivo Aeg ütles, et võib-olla jäi seadus liiga avatuks. 

«Seda võib piiritleda ja ma usun, et kui president selle riigikogule tagasi saadab, siis riigikogul on võimalus seda uuesti menetleda ja seda määratlust täpsustada,» ütles Aeg ERRile.

«Minu seisukoht on, et oleks mõistlik sellele uuesti otsa vaadata ja konkreetsemaks see teha, et laia tõlgenduspiiri koomale tõmmata,» lisas ta.

«Kui meil on kriisiaeg, aga inimene läheb näiteks hambaarsti juurde või läheb hoopis psühhiaatrilist abi saama, mis ei ole seotud absoluutselt kriisiga, aga kui see on tõepoolest niimoodi, et TEHIKu (tervise ja heaolu infosüsteemide keskus - toim) info on nähtav kriisiabi telefonile, siis liiga laialt, saavad nad sellele informatsioonile ligi,» mainis Aeg, lisades, et seda peaks oluliselt koomale tõmbama, kitsendama. «Lihtsalt, et kriisi ajal keegi on saanud tervishoiuteenust, et see on kõik näha seal sellele kriisiabitelefonil töötavale vabatahtlikule – ma olen nõus, et see ei peaks olema nii laialt kättesaadav,» lausus Aeg.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles