Kallas: ligipääs terviseandmetele riivab õigust privaatsusele (3)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Reformierakonna fraktsiooni juht Kaja Kallas märkis presidendi poolt välja kuulutamata jäänud päästeseaduse muudatuste kohta, et laialdane terviseandmetele ligipääsu andmine ei ole koroonakriisis vajalik. 

«Juhtisime juba riigikogus valitsuserakondade tähelepanu sellele, et kriisitelefoni töötajatele ei ole mõistlik anda sellisel kujul õigust teha päringuid inimeste terviseandmete kohta. Meie ettepanek oli see säte seadusest välja võtta, aga loomulikult meid ei kuulatud ja koalitsioonisaadikud kuulatud hääletasid meie muudatusettepaneku maha,» ütles Kallas.

Tema sõnul ei ole laialdane terviseandmetele ligipääsu andmine koroonakriisis vajalik ja riivab inimeste õigust privaatsusele ning pärast kolmapäevast presidendi otsust peab parlament seda seadust uuesti arutama.

«Viimastel nädalatel on valitsuses segadust liiga palju. Vastukäivad sõnumid näomaskide, testimise, piirangute leevendamise, kriisist väljumise osas on saanud reegliks. Mõistlikke ettepanekuid ei kuulata, pimesi usutakse iseenda tarkust. Kriis ei ole kaugeltki lahendatud ja liiga vara on tellida endale tunnustavaid Facebooki reklaame,» ütles ta.

President Kersti Kaljulaid jättis täna päästeseaduse ja relvaseaduse muudatused põhiseadusega vastuolu tõttu välja kuulutamata.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles