Kingo hakkab juhtima e-hääletamise läbipaistvaks muutmise toetustrühma (25)

BNS
Copy
Kert Kingo.
Kert Kingo. Foto: Eero Vabamägi

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) riigikogu fraktsiooni saadikud ja üks Isamaa liige moodustasid teisipäeval e-hääletamise läbipaistvaks muutmise toetusrühma ning valisid seda juhtima Kert Kingo.

Toetusrühma eesmärk on elektroonilise hääletamise süsteemi kontrollitavaks, turvaliseks ja läbipaistvaks muutmise toetamine. Samuti kehtiva seadusandluse täiendamise ja muutmise algatuste toetamine.

Toetusrühma juhi Kert Kingo sõnul avaldas läinud aasta lõpus väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri algatatud e-valimiste töörühm koondraporti, mis sisaldas 25 probleemkohta ja ettepanekut e-valimiste süsteemi usaldusväärsuse tõstmiseks ja riskide haldamiseks. «On selge, et süsteem, milles on sedavõrd palju probleeme, ei ole kasutuskõlbulik,» ütles Kingo. 

«Elektrooniline hääletus peab saama usaldust tekitavaks, e-hääle liikumise protsess peab olema läbipaistev ja jälgitav ning seadused tuleb ühtlustada paberhääletuse teel hääle andmise protsessiga,» selgitas Kingo toetusrühma eesmärke.

Toetusrühma kuuluvad EKRE fraktsiooni liikmed Kert Kingo, Uno Kaskpeit, Riho Breivel, Merry Aart, Leo Kunnas, Urmas Reitelmann, Peeter Ernits, Jaak Valge, Kai Rimmel, Kalle Grünthal, Helle-Moonika Helme, Ruuben Kaalep, Tiit Kala, Alar Laneman, Paul Puustusmaa, Urmas Espenberg, Henn Põlluaas, Anti Poolamets, Siim Pohlak ja Isamaa fraktsiooni liige Tarmo Kruusimäe.

Riigikogu toetusrühmad 

Riigikogus moodustatud parlamendirühmad aitavad riigikogu liikmetel suhelda teiste riikide parlamentidega, viia ellu välispoliitikat ja tutvustada Eestit mujal maailmas. Toetusrühmade kaudu saavad riigikogu liikmed ja fraktsioonid tõmmata tähelepanu konkreetsele teemale ning toetada ja kaitsta kitsama eluvaldkonna huve.

14. riigikogu on moodustanud kokku 66 parlamendirühma ja 72 toetusrühma.

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles