GALERII ⟩ Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Raul Siem astus ametisse (5)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy

Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Raul Siem andis täna riigikogu ees ametivande. ​

Eile nimetas president Kersti Kaljulaid vastavalt peaminister Jüri Ratase ettepanekule Raul Siemi väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministriks. Minister astus ametisse täna riigikogu ees ametivande andmisega.

Peaminister Jüri Ratas sõnas, et Raul Siem ühineb valitsusega väljakutseterohkel ajal, mil sisseelamiseks ei ole pikalt mahti ning käised tuleb kohe üles käärida. 

«Soovin uuele ministrile pealehakkamist ja kiiret süvenemist. Loodan, et Siemi panus oma valitsusalas Eesti Covid-19ga kaasnenud kriisist väljatoomisel saab olema tõhus. Samuti ootab teda vastutusrikas roll meie digiriigi arendamise eestvedamisel, kodumaiste ettevõtete toetamisel välisturgudel ning Eestisse välisinvesteeringute meelitamisel,» kommenteeris Ratas. 

Reedel kutsus Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) oma valitsusdelegatsioonist tagasi senise ministri Kaimar Karu. Väliskaubandus- ja infotehnoloogia valdkonna poliitilise juhtimise eest vastutab koalitsioonilepingu kohaselt EKRE, kes pakkus uueks ministriks välja Raul Siemi.

Siem on selle valitsuskoosseisu neljas ametisse astunud väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister. Varem on seda portfelli kandnud Marti Kuusik, Kert Kingo ja Kaimar Karu. 

EKRE uus minister 

Raul Siem on Eesti Vabariigi väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister alates 21. aprillist 2020.

Ta kuulub Eesti Konservatiivsesse Rahvaerakonda.

Raul Siem sündis 5. juunil 1973.

Aastatel 2019–2020 oli ta siseministeeriumis ministri nõunik.

Aastal 2018 oli OÜ Daan Õigusbüroo juhataja.

Aastatel 2011–2018 oli Advokaadibüroo Hansalaw jurist konsultant.

Aastatel 2007–2011 oli Tallinna Vangla direktori asetäitja julgeoleku ja järelevalve alal.

Aastatel 1999–2007 oli maksu- ja tolliameti maksuvõlgade sissenõudmise osakonna juhataja.

Raul Siem lõpetas 1996. aastal Eesti Riigikaitse Akadeemia politsei õppesuunal ja 2002. aastal SA Õigusinstituudi õigusteaduse erialal. Ta valdab eesti, inglise, vene ja soome keelt.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles