VIDEO JA GALERII ⟩ President Kersti Kaljulaid nimetas uue väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri ametisse (22)

Copy

President Kersti Kaljulaid nimetas täna ametisse väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri Raul Siemi. 

«Ootused on selles, et me jätkuvalt ikkagi oma digiriigiga läheme jõudsamalt ja jõulisemalt edasi, leiame uued head ja positiivsed suunad, samuti ka eksport- ja väliskaubandus on hästi oluline,» kirjeldas Siem presidendiga kohtumise järel riigipea ootusi talle kui uuele ministrile. «Ma arvan, et me paneme presidendiga seljad kokku selles osas,» lisas ta. 

Siem ütles, et EKRE parteipoliitika kohta täna presidendiga mõtteid ei vahetatud. «Aga EKRE on erakond, kus ka oma peaga mõtlemine ei ole kunagi olnud tabu. Aga nagu olen väljendanud, ministrikoht paraku on poliitiline ametikoht ja seal tuleb arvestada ka erakonna ja fraktsiooni seisukohtadega.»

Reedel teatas Eesti Konservatiivne Rahvaerakond, et kutsub valitsusest tagasi EKRE valitsusdelegatsiooni kuuluva väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri Kaimar Karu. Karule heideti ette nii seda, et ta pole erakonda astunud kui ka seda, et ta ei järgi parteipoliitilist joont. 

Peaminister Jüri Ratas tänas Kaimar Karu valitsuses tehtud pühendunud ja professionaalse töö eest. «Soovin Kaimarile südamest edu kõigis järgmistes väljakutsetes,» ütles peaminister Ratas.

Samal päeval esitas Ratas president Kersti Kaljulaidile ettepaneku vabastada ametist väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kaimar Karu ning palus uue ministri Raul Siemi ametisse nimetamist. 

Siem on praeguse valitsuskoalitsiooni Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna neljas väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister. 

Siemit ootab ees veel ametivande andmine riigikogus. 

Uue ministri varasemate tegemiste kohta loe lähemalt SIIT

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles