Indrek Saar: EKRE võtab üha suuremat kontrolli valitsuse üle (9)

BNS
Copy
Indrek Saar ja Mart Helme tänasel riigikogu istungil.
Indrek Saar ja Mart Helme tänasel riigikogu istungil. Foto: Mihkel Maripuu

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Indrek Saar avaldas kahetsust, et Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) kutsus tagasi väliskaubanduse- ja infotehnoloogiaministri Kaimar Karu, kes oli tema hinnangul üks väheseid positiivseid ja professionaalseid inimesi EKRE valitsusdelegatsioonis.

«Minister Karu tagandamine toimub lisaks väga valel ajal. On ülimalt vastutustundetu visata kriisi ajal üle parda inimene, kelle kureerida olid Kredex ja EAS, mis hakkavad otsustama lisaeelarvest meie ettevõtetele laekuvate suurte summade üle,» ütles Saar pressiesindaja teatel.

Tema sõnul näib EKRE võtvat samal ajal üha suuremat kontrolli valitsuse üle. «Eelmisel nädalavahetusel olid Helmed need, kes teatasid Eesti rahvale, et eriolukord pikeneb, mitte peaminister. Nädala sees pani rahandusminister paika, milliseid ettevõtteid valitsus toetab ja milliseid mitte. Nüüd teeb siseminister Mart Helme ühepoolselt valitsuse koosseisus muudatusi. Peaminister Ratas loeb enda valitsuses toimuva kohta üha sagedamini uudistest. Kas selline olukord on normaalne,» ütles Saar.

Saare sõnul sai Karule ilmselt saatuslikuks soov toetada kriisis iduettevõtteid, kelle suhtes kannavad Mart ja Martin Helme isikliku vimma ühiskonna vabaduste ja liberaalsete väärtuste kaitsmise eest.

«Üha enam joonistub välja muster, kus valitsuse toetust ja tuge tahetakse kriisis anda vaid neile, kellel on võimuparteidega head suhted – mõtlemata sellele, mis on kasulik Eesti majandusele. Samal ajal aga ei leita raha, et toetada peresid, toetada eakaid, töötada välja sotsiaalseid kriisimeetmeid, mis toetaksid Eesti inimesi ja mida oleks väga vaja. Ei soovita toetada ka eestikeelset ajakirjandust,» ütles Saar.

See EKRE samm toob vaieldamatult segadust ka väliskaubandusse ja infotehnoloogia valdkonda. «Sotsiaaldemokraatide välja pakutud kriisimeetmete kava toob selle valdkonna väga olulisena välja – peame meie väliskaubanduse alast võimekust kriisile vaatamata tõstma, et olla suurema ekspordisuutlikkusega ja konkurentsivõimelisemad,» lisas Saar.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles