Madison: EKRE-le ei meeldinud, et Karu ei astunud erakonna liikmeks (5)

Andres Einmann
Copy
Jaak Madison.
Jaak Madison. Foto: Erik Prozes

Konservatiivsesse Rahvaerakonda kuuluva europarlamendi saadiku ja erakonna juhatuse liikme Jaak Madisoni sõnul ei viinud Kaimar Karu ministrina ellu koalitsioonileppes kokku lepitut, samuti ei astunud Karu erakonna liikmeks.

«Minister Karule on tehtud korduvalt ettepanek astuda erakonda, kuid sellest on ta keeldunud. See ei anna kindlasti positiivset tõuget ühisvaimu tekitamisele. Ülejäänud ministrid on erakonna liikmed ja üks minister keeldub astumast erakonda, kuigi ta lubas seda enne ministriks asumist,» ütles Madison.

Ta märkis, et koalitsioonileppes on kolme erakonna koostöös kokku lepitud väga konkreetsed punktid, millest mitmed on minister Karu haldusalas. Madisoni sõnul on tekkinud küsitavusi, kui tõsiselt Karu haldusalas kokkulepitud punkte võetakse ja kui tugevat töötatakse nende eesmärkide saavutamise nimel.

«Ei ole saladus, et meie erakonna üks lubadusi oli läbipaistvuse ja selguse loomine e-valimiste süsteemis. Koalitsioonileppes on mitu punkti selle kohta, kui turvalised, läbipaistvad ja usaldusväärsed on e-valimised. Üks kandvaid lubadusi oli auditi tellimine meie e-valimiste süsteemile, mis on nii heas, kui ka halvas mõttes ainulaadne kogu maailmas. Selles suunas ei ole vähemalt avalikkusele näha ühtegi reaalset sammu minister Karu poolt. Ta ei ole sellega tegelenud täiel määral või täie tõsidusega,» lausus Madison.

Ta lisas, et küsitavusi on tekkinud ka minister Karu igapäevatöös, näiteks selles, mis puudutab Eesti Posti tasude tõstmist ajal, kui väga palju mitte linnaelanikke sõltuvad Eesti Posti teenustest. «Või olgu siin kasvõi viimaste päevade avaldused, kuhu peaks Eesti riik suunama ettevõtjate toetamiseks maksumaksjate raha ja kuhu mitte,» märkis Madison.

Madisoni sõnul ei pruugi ministrivahetus eriolukorra tingimustes olla suur probleem, kui see läheb sujuvalt. «Otsuse vahetada minister välja eriolukorra ajal langetas erakonna esimees Mart Helme, see on tema otsustuspädevus,» lausus Madison.

EKRE esimees Mart Helme otsustas kutsuda väliskaubanduse ja IT ministri tagasi. Uueks ministriks esitab erakond praeguse siseministri nõuniku Raul Siemi.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles