Martin Helme: EKRE-l ei tekkinud Karuga usalduslikku suhet (15)

Andres Einmann
Copy
Rahandusminister Martin Helme.
Rahandusminister Martin Helme. Foto: Remo Tõnismäe

Rahandusminister Martin Helme sõnul ei tekkinud Konservatiivsel Rahvaerakonnal (EKRE) väliskaubandusminister Kaimar Karuga usalduslikku suhet ja seetõttu otsustas erakond ta tagasi kutsuda.

Helme tänas sotsiaalmeediapostituses Karu tehtud töö eest.

«Paraku ei tekkinud temal ja erakonnal viimase poole aasta jooksul töist ja usalduslikku suhet. Ei tekkinud ka meeskonda ülejäänud ministrite delegatsiooniga. Küllap mängis oma rolli see, et ta tuli tipp-poliitikasse ilma vähimagi varasema poliitilise kogemuseta, mistõttu ei mõistnud, et ministri koha saamiseks teevad sajad inimesed igapäevaselt pikki aastaid tõsist tööd. Selle töö tulemusel saadakse valimistel hääled teatud väärtuste ja poliitikate ellu viimiseks,» märkis Helme.

Tema sõnul ootavad erakonna valijad, liikmed ja juhid, et erakonna ministrid viiks ellu koalitsiooni ja erakonna poliitikat.

«Praegu kippus aga nii olema, et IT ja väliskaubandusministri portfell oli mitte EKRE vaid Ametnike Partei käes,» lisas Helme.

Väliskaubanduse ja IT minister Kaimar Karu teatas täna, et hommikul helistas talle EKRE esimees Mart Helme ja teatas, et erakond kutsub ta ministrikohalt tagasi.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles