Reinsalu: Maripuu maksku eksitused oma taskust kinni

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Riigikogu IRLi fraktsiooni aseesimees Urmas Reinsalu väitel võiksid puudega inimeste toetuste väljamaksmise venimisega tekitatud kahju kinni maksta süüdiolevad tippametnikud. 


«Mitte ei võiks, vaid lausa peaks, sest seda näeb seadus ette. Kahju hüvitamiseks võiksid sotsiaalministeeriumile avalduse esitada need, kel rahapuudusel jäid rohud ostmata ja tervis halvenes, või ka need, kes makseraskustesse sattumise tõttu materiaalset kahju saavad,» rääkis Reinsalu Õhtulehele.

Reinsalu sõnul on mõeldamatu, et kahjukannatajad hakkaksid ise mööda kohtuid käima, mistõttu peaks sotsiaalministeerium saatma kõigile puudega inimestele teate, et kompensatsiooni saamise võimalus on olemas, seejärel laekunud avaldused kokku koguma ja neid siis ise edasi menetlema.

«Kui kahjud on hüvitatud, tuleks konkreetsetelt tippametnikelt või miks mitte ka Maret Maripuult endalt sellele kulunud summa riigile tagasi küsida,» ütles Reinsalu, kelle sõnul ei peaks kahjusid kinni maksma maksumaksja, kui konkreetsed süüdiolevad ametnikud on tuvastatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles