Nestor: sotsist minister oleks tagasi astunud

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor
Eiki Nestor Foto: Toomas Huik

Endine sotsiaalminister Eiki Nestor avaldas veendumust, et ilmselt on erakondades erinev poliitiline kultuur, sest Sotsiaaldemokraatlik Erakond oleks oma ministri sotsiaalvaldkonda juhtimast praegusega võrreldava skandaali korral ilmselt tagasi kutsunud.

Samas avaldas Nestor ETV saates «Foorum» veendumust, et praegu on kantsleri või ministri lahkumisest või oma kohale jäämisest olulisem, et pensionide ja puudega inimeste toetuste ümber puhkenud segadus võimalikult kiirelt lahendada.

Sotsiaalminister Maret Maripuu ise jäi seisukohale, et tema ametist lahkumine oleks võrreldav vastutuse eest põgenemisega. Ta lisas, et tema lahkumise üle pole Reformierakonna juhtkonnas arutelu toimunud.

Mai Treial Rahvaliidust leidis, et ministri usalduskrediit rahva silmis on selgelt kadunud ning tal tuleks tagasi astuda.

Maripuu ise süüdistas ministeeriumi töö vigades ametist lahkuma sunnitud kantslerit.

Keskerakonna fraktsiooni juht Vilja Savisaar sõnas, et opositsioon ei saa antud juhul olukorra lahendamisele kaasa aidata, kuna probleemiks ongi Maret Maripuu võimekus.

Savisaar ütles, et keegi ei kahtlegi Maripuu motivatsioonis praegust probleemi lahendada, kuid probleemiks on juhtimisvead ning seda juba kahe aasta jooksul, viidates Maripuu suutmatusele ministeeriumi juhtida.

Veel heitis Savisaar Maripuule ette, sotsiaalministeerium ei teavitanud kohalikke omavalitsusi ja inimesi õigeaegselt tekkinud probleemidest ja tegi seda alles kaks kuud hiljem.

Treial lisas, et Maripuu käitumine on just selline, nagu minister teha ei tohiks. Ta rõhutas, et puuetega inimeste probleemi puhul oli probleemiks eeltöö puudumine, muudatusi ei kooskõlastatud, neist ei teavitatud piisavalt. Pressiteadete väljasaatmise teel Treiali sõnul selliseid küsimusi ei lahendata.

Pensioniprobleemist rääkides lisas ta, et paljud vanurid jäid hätta vajaliku avalduse täitmisega ning kedagi neid juhendamas polnud, samuti ei jagatud mingit infomaterjali.

Minister süüdistas tekkinud pensionipaanikas üllatuslikult hoopis ajakirjandust, mis olla suure paanika tegelik tekitaja.

Saates esitatud küsimusele, kas Maripuu peaks ametist lahkuma, vastas jaatavalt 62 protsenti helistanud 6091 televaatajast.

Teisele küsimusele, kas senine tasuta pensionide kojukande süsteem peaks jätkuma, vastas jaatavalt 83,8 protsenti 2399 helistajast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles