Andrei Korobeinik: keskfraktsioon on valmis kogunema juba esmaspäeval

Copy
Andrei Korobeinik.
Andrei Korobeinik. Foto: Remo Tõnismäe

​Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Andrei Korobeinik lükkab ümber Riigikogu esimehe Henn Põlluaasa ja rahandusministri Martin Helme väited, justkui poleks lisaeelarve arutelud võimalikud istungivaba nädala tõttu. Tema sõnul on Riigikogu jaoks kriisi lahendamine prioriteet ja Keskerakonna fraktsioon on valmis juba kogunema juba esmaspäeval.

«Usun, et tänases eriolukorras on Riigikogu nõus kokku tulema ning lisaeelarvet kiirendatud korras menetlema, sest kaalul on nii riigi kui ka inimeste heaolu,» ütles Korobeinik, lisades, et tegemist oli Põlluaasa ja Helme soologa.

Korobeiniku sõnul saavad komisjonid hoolimata istungitevabast nädalast tööd jätkata. «Praeguse prognoosi kohaselt saab Riigikogu seaduseelnõu valitsuselt kolmapäeval kätte, siis oleks komisjonidel selle arutamiseks neli kalendripäeva, k.a. nädalavahetus ning esmaspäeval oleks kriisipakett suures saalis. Kui aga valitsus annaks eelnõu üle juba esmaspäeval, siis oleks võimalik kiiremini tegutseda ja teha istungivabal nädalal paar täiendavat istungit,» ütles Korobeinik.

«Keskfraktsioon on nõus Eesti riigi huvides pingutama ning loodan, et sügaval sisimas ka Riigikogu esimees ja rahandusminister,» ütles Korobeinik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles