Riigikogu uus juhatus: üheskoos saame keerulistest olukordadest üle

Copy
Riigikogu juhatus: Helir-Valdor Seeder, Henn Põlluaas ja Siim Kallas.
Riigikogu juhatus: Helir-Valdor Seeder, Henn Põlluaas ja Siim Kallas. Foto: Konstantin Sednev

Riigikogu täna valitud juhatuse liikmed rääkisid valimistulemuste teatavakstegemisele järgnenud pressikonverentsil, et koroonaviirusest tingitud kriisi tõttu tuleb senisest rohkem koostööd teha ning üle vaadata Riigikogu kodu- ja töökorra seadus.

Riigikogu esimees Henn Põlluaas sõnas, et Riigikogu toimimine kriisi olukorras on hea näide eri poliitiliste jõudude koostööst, et keerulisest olukorrast võimalikult kiiresti ja valutult üle saada. Ta lisas, et kriis osutas ka ühele probleemsele kohale Riigikogu kodu- ja töökorra seaduses, mis ei lase Riigikogul istungeid kaugtöö vormis pidada.

Ka aseesimees Helir-Valdor Seederi sõnul näitab kriis, et parlament peab enda kodu- ja töökorraga tegelema. Üks väljakutse lähitulevikuks on see, et parlament saaks rohkem kaugtööd teha. Veel rääkis Seeder Riigikogu peagi ees ootavate kriisipakettide menetlemisest ja avaldas lootust, et sisulised vaidlused jäävad kultuursele pinnale ning erakonnad mõtleksid ühiselt, kuidas kriisist välja tulla.

Aseesimees Siim Kallas rõhutas opositsiooni rolli parlamentaarses demokraatias. Tema hinnangul on opositsiooni peamine missioon esitada küsimusi, kahelda, kritiseerida ja olla sisuline partner. Kallas ütles, et opositsioon on kriisi ajal valitsusele koostööpartner ja toetab neid raskete otsuste tegemisel. Ka Kallase sõnul vajab Riigikogu kodu- ja töökorra seadus üle vaatamist, et parlamendil oleks võimalik operatiivsemalt tegutseda.

Riigikogu valis täna 50 poolthäälega esimeheks tagasi Henn Põlluaasa ning aseesimeestena jätkavad seni sama ametit pidanud Helir-Valdor Seeder (51 poolthäält) ja Siim Kallas (40 poolthäält).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles