Euronews kirjutab inspireerivate naiste artiklis Kaja Kallasest (5)

BNS
Copy
Reformierakonna esimees Kaja Kallas.
Reformierakonna esimees Kaja Kallas. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Euronews pani Reformierakonna liidri Kaja Kallase kaanetüdrukuks loole, mis portreteerib lühidalt üheksatteist Euroopa inspireerivaimat naist.

Artikkel pealkirjaga «International Women's Day: Meet some of Europe's most inspirational female role models» tutvustab kõigepealt Soome noorimat peaministrit Sanna Marini, kellele järgneb Euronewsi sõnul tutvustust mitte vajav teismeline keskkonnaaktivist Greta Thunberg.

Kaja Kallasest kirjutab Euronews kui võrdõiguslasest ja endisest europarlamendi liikmest, kes juhib opositsioonilist Reformierakonda. 

«Kallas on kindlasti toonud selge muutuse riigi seadusloomesse, süstides sellesse pulbitsevat noort energiat, arukust ja karismat,» ütles The Baltic Timesi peatoimetaja Linas Jegelevičius Euronewsile. 

Euronews meenutab aastatagust aega, kui Kallasest sai esimene naissoost peaministrikandidaat kodumaal, ent riigikogu loobus temast.

Kallas ütles intervjuus Euronewsile, et tal soovitati valimiskampaania ajal käituda mehelikumalt, vahetada seelik pükste vastu ja rääkida madalama tämbriga, et võita vanameelsete poolehoidu.

«Meie riiki on juhtinud peamiselt mehed, nii et küllap mõtlevad inimesed, et minuga on midagi valesti, sest ma olen teistsugune,» sõnas Kallas Euronewsile. «Aga minuga pole midagi valesti, ma olen lihtsalt teisest soost.»

Artiklis on juttu ka Saksa kõigi aegade edukaimast ärinaisest, kunagisest sekspoodide keti omanikust Beate Uhsest. Lätlannadest valis Euronews välja New Yorgi ülikooli vilistlase, juristi ja ärinaise Vita Liberte. Leedulannadest aga tunnustatud kirjaniku, stsenaristi, režissööri, kultuuritreeneri ja -mänedžeri Aistė Ptakauskė.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles