Ratas: Eestil pole territoriaalseid nõudmisi Venemaale (28)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Peaminister Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas. Foto: Eero Vabamägi

Peaminister Jüri Ratas (Keskerakond) ütles «Vikerraadios», et Eestil ei ole mingeid territoriaalseid nõudmisi Venemaale ning väide, et Eestil need on, ei ole valitsuse seisukoht. 

Peaministrilt küsiti, kas tal oli president Kersti Kaljulaidiga kokkulepe, et president ütleks välja, et Eestil ei ole Venemaale territoriaalseid vaidlusi, sest peaminister ise kardab seda teha, kuna ei taha tülli minna Helir-Valdor Seederi ja Henn Põlluaasaga. Ratase sõnul ei ole neil presidendiga sellist kokkulepet ning ta ei karda oma seisukohta väljendada. 

«Eestil ei ole mingeid territoriaalseid nõudmisi Venemaale. Väide, et meil need on, pole mingi valitsuse seisukoht. Ma kohtusin äsja suursaadikutega ja juttu tuli ka piirileppest. Ütlesin, et Eesti vajab piirilepet rohkem kui kontrolljoont. Ma olen seda teemat kolme koalitsioonipartneriga arutanud,» rääkis Ratas, lisades, et koalitsioonipartneritel on täna eri nägemused Eesti-Vene piirileppest, kuid tema nägemus on, et piirilepet on vaja ja neis piirides, mis 2014 sai kokku lepitud. 

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles