Riigikogu Eesti-Vene parlamendirühm kutsus Venemaa kolleegid külla

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Riigikogu kultuurikomisjoni juht Aadu Must.
Riigikogu kultuurikomisjoni juht Aadu Must. Foto: Tairo Lutter

Venemaa riigiduuma Vene-Eesti sõprusrühm võib aprillis sõita Tallinnasse, kinnitas Venemaa suursaadik Eestis Aleksandr Petrov riigikogu väliskomisjoni aseesimehele Marko Mihkelsonile. 

24. veebruari õihtul Viljandis Ugala teatris vestlesid Marko Mihkelson (Reformierakond) suursaadik Petroviga, kes väitis Mihkelsonile, et Venemaa ei välista võimalust korraldada riigiduuma sõprusrühma Eestisse sõitmist selle aasta aprillis, vahendas rahvusringhääling

«Oleks normaalne, et peaksime omavahel suhtlema, parlamendirühmade suhtlus on praeguses olukorras ilmselt parim võimalus [Eesti-Vene] otsesuhtluseks,» ütles Mihkelson.

Riigikogu Eesti-Vene parlamendirühma esimees Aadu Must (Keskerakond) kinnitas, et kutse riigiduuma sõprusrühma külaskäiguks läks tema allkirjaga teele paari nädala eest.

«Olen alati öelnud – naabreid ei pea armastama ja nendega abielluma, aga suhtlema nendega peab,» selgitas Must, pidades oluliseks, «et oleks vahetu infovahetus parlamentide vahel, ei saa elada vaid ajalehtedest saadud info põhjal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles