Ansip: pole olemas Maripuust motiveeritumat inimest segaduse likvideerimisel

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel esmaspäeval pidi sotsiaalminister Maret Maripuu riigikogu kõnepuldis vastama saadikute teravatele küsimustele.
Eelmisel esmaspäeval pidi sotsiaalminister Maret Maripuu riigikogu kõnepuldis vastama saadikute teravatele küsimustele. Foto: Toomas Huik

Peaminister Andrus Ansip kinnitas täna riigikogus, et ta ei tea motiveeritumat inimest kui sotsiaalminister Maret Maripuu, kes võiks pensionide ja toetuste maksmisel tekkinud probleemid likvideerida.

Keskfraktsiooni juht Vilja Savisaar küsis riigikogu infotunnis, kas peaminister kavatseb sotsiaalministri tagasi kutsuda.

«Vastab tõele, et ma kaalun sotsiaalministri jätkamist sellel ametikohal või tema vabastamist, kuid praegusel hetkel ma ei tea ühtegi enam motiveeritud inimest, kes võiks tekkinud probleemid sotsiaalministeeriumis likvideerida peale Maret Maripuu. Ja ei ole ka Maret Maripuust enam motiveeritud inimest selleks, et hoida uute probleemide teke ära sotsiaalministeeriumi haldusalas,» vastas Andrus Ansip.

Keskerakondlase Toivo Tootseni sõnul teab tema küll ühte Maripuust veelgi enam motiveeritud inimest ja see peaks olema peaminister ise.

Parem õudne lõpp kui lõputa õudus

«Ma olen näinud inimeste tõusmist-langemist erinevatele postidele ja miks te teda piinate? Parem õudne lõpp kui lõputu õudus. Laske ta vabaks ja ta kosub üles, teeb teil parteis tublit tööd edaspidi ka,» küsis peaministrilt keskerakondlane Lembit Kaljuvee, kelle sõnul jääb ministri käitumisest mulje, et ta ei saa oma tööga hakkama.

Ansipi sõnul on temal Maret Maripuu hakkamasaamisest jäänud teine mulje ja ta usub, et minister saab tekkinud probleemide lahendamisega hakkama.

Minister pole valetanud

Ansipi sõnul ei pea ta Maripuule esitatud valetamissüüdistusi õigustatuks ega kohaseks.

«Ma arvan, et paljud nendest inimestest, kes räägivad sellest, et minister on valetanud, valetavad ise ja valetavad teadlikult,» väitis peaminister.

Seda tehes viidatakse Ansipi sõnul 2007. aasta oktoobris-novembris ühel kooskõlastusringil olnud eelnõule, kus sotsiaalministeeriumi IT juht ütles, et ilmselt ei saa IT lahendus õigeks ajaks valmis.

Sellele järgnes kantsleri kommentaar, mis sisuliselt kõlas peaministri sõnul nii, et probleemid on lahendatud ehk on vaja lisaraha leida, mida ka leiti.

«Kui see on ainus viide sellele, et minister on valetanud, siis see kindlasti ei ole kohane,» toonitas Ansip.

Ta lisas, et see toimus 11 kuud enne seda, kui uus süsteem käivitus. «Minu silmis 11 kuud on niisugune aeg, kus jõuab mitte ainult ühe vaid mitmeid IT-lahendusi valmis teha,» sõnas peaminister. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles