Pevkur: praegune poliitiline seis seda otsust ei mõjutanud (3)

Copy
Hanno Pevkur
Hanno Pevkur Foto: Arvo Meeks

Reformierakondlane, riigikogu liige ja Eesti Võrkpalli Liidu president Hanno Pevkur teavitas eile avalikkust enda otsusest kandideerida Euroopa Võrkpalliliidu presidendiks. 19. juunil valituks osutudes Pevkur riigikogu saadikuna ei jätka.

«Eks lõplik otsus tuleb juunis, kui toimuvad presidendivalimised. Aga selge see, et need kaks ametikohta ei ole omavahel ühildatavavad. Asepresidendina (praegu on ta Euroopa Võrkpalliliidu asepresident) sain ma riigikogu saadikuna jätkata, sest kohustusi oli vähem ja enamik langesid suveperioodile, kui riigikogu puhkas,» vastas Pevkur küsimusele, kas Euroopa Võrkpalliliidu presidendiks kandideerimine tähendab Eesti tegevpoliitikast taandumist. 

«Aga tõsi, presidendiks saades tuleb Eesti poliitikast paus võtta,» ütles ta. 

Pevkuri sõnul võiks olukord olla teine, kui Reformierakond ei istuks opositsiooni ridades. «Kui ma peaksin praegu täitma valitusliikme kohuseid, ei oleks ma kandideerinud. Aga ei saa öelda, et ma poliitilisest olukorrast lähtusin. Vaatasin pigem, mis ma uuel ametikohal saan ära teha. Olen alati hoidnud joont, et kui kuskil näen probleemi, siis proovin ise käed külge panna,» selgitas ta. 

Pevkur täiendas, et parlamendi lihtliikmena oleks ta uuele ametikohale tõenäoliselt  kandideerinud ka Reformierakonna võimul olles. «Koalitsioonis oleva riigikogu liikmena oleksin ilmselt langetanud sama otsuse.» 

Tema sõnul tuleb presidendiks kandideerimise põhjuseid otsida Euroopa võrkpallist, kuid mitte Eesti poliitikast. «Olen olnud võrkpalli juures tegev viimased pea viimased 10 aastat ja tahan sinna edasi panustada.»

Selget sihti poliitikast väljumiseks mitmekordsel ministril samuti ei ole. «Kui ma presidendiks valituks ei osutu, jätkan tööd Eesti parlamendis, » täpsustas reformierakondlane.

Hanno Pevkur kinnitas, et Euroopa Võrkpalliliidu presidendina ta kohalike omavalitsuste valimistel ei kandideeri. «Otsus järgmistel valimistel osalemise kohta tuleb 19. juunil. Kui mind presidendiks valitakse, siis ei kandideeri ma kohalike omavalituste valimistel kindlasti,» ütles Pevkur. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles