EU Observer: Riho Terrase tegemistel tasub silma peal hoida (3)

Copy
Riho Terras rõõmustas mullu mais Euroopa Parlamendi valimisõhtul mandaadi saamise üle. Mõni hetk hiljem selgus, et kohe ta siiski Brüsselisse ei saa ning peab ootama ära Brexiti.
Riho Terras rõõmustas mullu mais Euroopa Parlamendi valimisõhtul mandaadi saamise üle. Mõni hetk hiljem selgus, et kohe ta siiski Brüsselisse ei saa ning peab ootama ära Brexiti. Foto: Taavi Sepp

Euroopa Liidu poliitikat jälgiv väljaanne EU Observer valis Riho Terrase viie Euroopa Parlamendi saadiku hulka, kelle tegevustel tasub silm peal hoida.

Lisaks Terrasele tõstab väljaanne esile Prantsusmaalt valitud itaallasest saadikut Sandro Gozit, endist Kataloonia haridusministrit Clara Ponsati, endist Poola parlamendi saadikut Dominik Tarczynski ja Austria rohelistesse kuuluvat Thomas Waitzi.

Brexiti järel lahkus Euroopa Parlamendis 73 Suurbritannia saadikut ning nende asemel liituvad Parlamendiga 27 uut saadikut. EU Observer kirjutab, et Euroopa Rahvapartei fraktsiooniga liituv endine Eesti kaitseväe juhataja kindral Riho Terras plaanib Euroopa Parlamendi liikmena keskenduda ennekõike majandus- ja põllumajandusteemadele, kuid tema pikaajaline tegevus kaitsevaldkonnas ja kaitsetööstuses võivad tuua kasu tervele Euroopa Parlamendile.

«Seda ennekõike seetõttu, et mitmed Euroopa Liidu riigid soovivad näha edusamme Euroopa siseturvalisuses ja kaitsepoliitikas,» kirjutab väljaanne.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles