Galerii ⟩ Pensionireformi vastased avaldasid Toompeal meelt (5)

Copy

Täna toimus riigikogu ees pensionireformi vastane meeleavaldus, kus osalesid lisaks kodanikuliikumistele «Jah vabadusele, ei valedele!» ja pensionikogujate ühendusele ka opositsioonierakondade esindajad.

«Jah vabadusele, ei valedele!» leiab, et pensionireform on vastutustundetu ja lühinägelik samm, millega valitsus õõnestab kodanike usaldust riigi vastu ja kindlustunnet tuleviku ees ning püüab põhiseadusvastaselt seadustada ebavõrdset kohtlemist.

MTÜ Pensionikogujate Ühenduse esindaja Silja Saar selgitab, et põhiprobleemiks on seni kogunenud II samba väljamaksete lubamine enne pensioniea saabumist. «Koheldakse ebavõrdselt II sambaga liitunud ja mitteliitunud inimesi, samas paneb II sambasse jääda soovijate õlule ebaõiglaselt reformi kulud ja riskid. Seega käitub valitsus äärmiselt vastutustundetult oma riigi kodanike suhtes,» ütles Saar.

Valitsus sidus teise pensionisamba reformi usaldushääletusega, et vältida debatti riigikogus.

Teise pensionisamba säästude väljamaksetega kaasneb lühiajaline rahasadu vahetult enne kohalikke valimisi, kuid sellega määratakse tänased ja tulevased Eesti pensionärid pikaajaliselt vaesusse, leiab opositsioon.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles