BLOGI ⟩ Koalitsioon surus pensionireformi riigikogus läbi (87)

Copy

Riigikogu suures saalis toimus kolmapäeval kogumispensioni reformi eelnõu lõpphääletus, mis seoti valitsuse usaldusküsimusega. Häältega 56/45 võeti pensionireform vastu.

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Enne hääletust vastas riigikogu küsimustele Jüri Ratas, kes pidi aru andma pensionireformi, sallivuse, usalduse, valitsuse koostöö, sõnavabaduse, põhiseaduslike vastuolude, puudega inimeste ning apteegireformi kohta.

Kahetunnise infotunni järel toimub usaldushääletus: pensionireform on seotud valitsuse usaldusküsimusega. See tähendab, et toimub kohustusliku kogumispensioni reformi eelnõu lõpphääletus. 

Valdav osa eelnõuga tehtavatest muudatustest rakendub aastal 2021. See eeldab mitme teise pensionisamba toimimist toetava IT-süsteemi arendamist ja muude ettevalmistuste tegemist aastal 2020. 

Kuidas toimub usaldushääletus riigikogus?

Hääletuse kord on paika pandud riigikogu kodu- ja töökorra seaduses. Eelnõu teisel lugemisel esineb ettekandega valitsuse esindaja, kelleks on rahandusminister Martin Helme (EKRE).

Iga riigikogu liige saab talle esitada kuni kaks suulist küsimust. Seejärel avatakse läbirääkimised, mille käigus saavad sõnavõttudega esineda ja oma arvamust avaldada riigikogu liikmed, komisjonide ja fraktsioonide esindajad.

Seejärel paneb istungi juhataja eelnõu lõpphääletusele. Muudatusettepanekuid hääletamisele ei panda.

Pärast usaldushääletust teeb kultuuriminister Tõnis Lukas ülevaate kultuuripoliitika põhialuste täitmisest aastani 2020. 

Kommentaarid (87)
Copy
Tagasi üles