Raudne ja Kabrits ei osalenud siseministeeriumi elamisloa-aruteludel

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Raudne
Indrek Raudne Foto: Postimees/Scanpix

Siseministeeriumi ja selle allasutuste juures korraldatud elamisloa-aruteludel ei osalenud riigikogu liikmed Indrek Raudne või Siim Kabrits, kes hiljuti elamisloaäri puudutavasse skandaali sattusid, teatas ministeerium.

Riigikogu korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjoni liige Andres Anvelt küsis nimelt detsembri keskel siseministeeriumilt, kas Kabrits ja/või praeguseks endine riigikogulane Raudne on osalenud tänavu ministeeriumi või tema haldusalas olevate asutuste korraldatud aruteludel, kus käsitleti elamislubade kvootide suurendamist.

Samuti soovis Anvelt teada, kas nimetatud isikud on pöördunud ministeeriumi poole elamislubade väljastamise kiirendamise ettepanekutega.

«Vastuseks teie järelepärimisele teatame, et nimetatud isikud ei ole tänavu osalenud ministeeriumi või tema haldusalas olevate asutuste korraldatud aruteludel, kus käsitleti elamislubade kvootide suurendamist,» teatas ministeeriumi kantsler Tarmo Türkson vastuses Anveltile.

«Samuti nimetatud isikud ei ole pöördunud ministeeriumi poole elamislubade väljastamise kiirendamise ettepanekutega.»

Vastuses Anveltile toob Türkson välja, et siseministeerium korraldas septembris-oktoobris neli arutelu, mille keskmeks oli välismaalaste seaduse võimalikud seadusemuudatused, sisserände piirarv jms.

Ta esitab ka kõigil koosolekul osalenute nimed, kelle seas pole aga ei Raudset, Kabritsat ega nende äripartnerit Nikolai Stelmachi.

Samas lisatakse kirjas, et siseministeeriumile teadaolevalt on Stelmach pöördunud politsei- ja piirivalveameti poole konsultatsioonide saamiseks elamisloa taotlemisega seotud küsimustes ning taotlejate esindajana esitanud elamisloa taotluste juurde vajalikke dokumente.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles