Reps: oleme kõige kiirema õpetajate palgakasvuga OECD riik

Copy
Haridus- ja teadusminister Mailis Reps.
Haridus- ja teadusminister Mailis Reps. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Valitsus kinnitas korralduse, et jagatakse omavalitsuste vahel 354 miljonit eurot haridustoetuseks. Sellest 285 miljonit eurot on õpetajate palgatoetus, mis kasvatab õpetajate miinimumpalka. 

Korralduse järgi läheb omavalitsuste vahel jagamiseks 354 miljonit eurot haridustoetust. Sellest 285 miljonit eurot on õpetajate palgatoetus, mis kasvatab õpetajate miinimumpalga 1315 euroni ja loob võimaluse maksta õpetajatele keskmist brutokuupalka vähemalt 1540 eurot.

Haridus- ja teadusminister Mailis Repsi sõnul on õpetajate palgatõus ministeeriumi prioriteet ning tal on hea meel, et viimase viie aastaga on see tõusnud. «Mul on hea meel, et viimase viie aastaga on Eesti õpetaja keskmine palk tõusnud ligi 32 protsenti ja õpetaja alampalk 39 protsenti,» rääkis Reps. «Oleme kõige kiirema õpetajate palgakasvuga OECD riik ning nii peame kindlasti samal kursil jätkama.»

Riigihaldusminister Jaak Aabil on samuti hea meel, et valitsuse poolt omavalitsustele täna eraldatud toetusrahaga saadakse abiks olla õpetajate palkade tõstmisel. «Piirkondade arengus on väga oluline roll tugeval haridusvõrgul ja kvalifitseeritud õpetajatel, mida omavalitsused saavad pakkuda eelkõige konkurentsivõimeliste ja vääriliste töötasudega,» lausus Aab.

Kohalike omavalitsuste üldhariduskoolide pidamiseks antav riigieelarveline toetus suureneb 342 miljonilt eurolt 354 miljoni euroni ning õpetajate tööjõukuludeks antav summa 275 miljonilt eurolt 285 miljonini.

Toetus on mõeldud õpetajate, direktorite ja õppealajuhatajate tööjõukuludeks ja täienduskoolitusteks ning õppekirjanduse soetamiseks ja koolilõuna pakkumiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles